Werken bij Florente

Onderwijsassistent/ Pedagogisch medewerker regio Diemen en Weesp (ca. 31 uur per week)

30 juli 2019
Het basisonderwijs en de kinderopvang. Twee verschillende sectoren. Maar ze hebben veel gemeen.
In beide sectoren is het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen. En in beide sectoren willen we dat ouders vol vertrouwen naar hun werk kunnen gaan door zowel kwalitatief goed onderwijs als goede opvang te bieden. KMN Kind & Co wil deze samenhang optimaal benutten door samenwerking te zoeken met schoolbesturen. in de regio Diemen en Weesp zoeken we, samen met de stichting Florente, medewerkers die zowel op een basisschool als in de kinderopvang op een BSO willen werken.


Florente Basisscholen
‘Leren voor het leven’, dat is waar Florente voor staat. Zorgen dat leerlingen op school leren voor het leven en zelf ook een lerende organisatie blijven. Op de elf basisscholen van de stichting in Diemen, Amsterdam Driemond, Weesp, Muiderberg en Duivendrecht wordt hard gewerkt aan dit doel.
Leerkrachten en onderwijsassistenten zijn hierin een onmisbare factor.

 

KMN Kind Co
KMN Kind Co is een organisatie voor kinderopvang in Midden-Nederland met kinderdagverblijven, peutergroepen, buitenschoolse opvang en een gastouderbureau. Wij zorgen dat kinderen bij ons zichzelf kunnen zijn, plezier hebben en zich ontwikkelen. Dat doen we met 1700 professionele en betrokken medewerkers, verspreid over ruim 300 locaties.De functies
In deze combifunctie ben je zowel werkzaam op een van de basisscholen van Florente in de functie van Onderwijsassistent als in de functie van Pedagogisch medewerker voor een BSO van KMN Kind Co in de regio Diemen en Weesp.Als onderwijsassistent ondersteun je de leraar in het basisonderwijs. Je houdt je onder meer bezig met de begeleiding van leerlingen die van de leraar instructie hebben ontvangen, houdt toezicht tijdens het buiten spelen, helpt bij het inrichten van het leslokaal en verricht verzorgende taken. Je werkt in deze functie tenminste twee dagen per week.
Op de BSO voor KMN Kind & Co werk je gemiddeld drie middagen in de week na schooltijd. Veelal gaat dit om de maandag, dinsdag en donderdag, maar we hebben ook opties op andere dagen. Je vangt de kinderen samen met je collega’s op en geeft een activiteitenprogramma vorm. Met elkaar bedenken jullie de leukste activiteiten op het gebied van knutselen, koken, sporten, spelen of iets anders creatiefs. En daar doe je zelf natuurlijk net zo enthousiast aan mee!

 

Herken jij jezelf hierin?

 • Je hebt een diploma SPW4, Onderwijsassistent of gelijkwaardige opleiding en/of volgt de
  PABO-opleiding;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Je hebt een open en flexibele houding, communiceert helder en duidelijk en hebt een passie voor kinderen!

 • Dit bieden wij jou
 • Een uitdagende baan waarin je kinderen zowel op school als in hun vrije tijd biedt wat ze
  nodig hebben. Een baan met ruimte voor eigen inbreng, scholing en persoonlijke aandacht. Daarnaast:
 • Een arbeidscontract bij KMN Kind & Co waarin we contracturen in overleg met jou invullen;
 • €2047- €2793 bruto maandsalaris (schaal 6 CAO Kinderopvang) op basis van een 36-urige
  werkweek;
 • 210 vakantie- en verlofuren op jaarbasis (op basis van een 36-urige werkweek);
 • Een vergoeding van je reiskosten;
 • Trainingen en cursussen;
 • Daarnaast biedt Kind & Co onder andere korting bij collectieve zorgverzekeringen, een
  fietsplan, een bijdrage in je sportabonnement en een bijdrage in jouw pensioen bij PFZW.

Solliciteren?
Stuur je motivatiebrief en CV naar sollicitatie@kmnkindenco.nl of via de link t.a.v. Maartje Leek (Personeelsadviseur). Vragen? Bel voor meer informatie naar Clustermanager bij Kind & Co, Aike Lansink op 06-81426940.

 • Strategisch beleidsplan 2016-2021
  Florente wil toewerken naar een organisatie met lerende scholen waarbij leren voor het leven centraal staat. In dit plan presenteren bestuur en schoolleiders de gezamenlijke missie en visie en de manier waarop daar invulling aan wordt gegeven.
  Lees verder ›
 • Lezing boeiend onderwijs
  Waarom streeft Florente naar duurzaam leren door boeiend onderwijs?

  Onderwijsontwikkelaar Jan Jutten legt in deze exclusieve Florente lezing uit wat hij verstaat onder boeiend onderwijs in lerende scholen.

  Lees verder ›
 • Documentaire Samen Beter Leren
  Leerkrachten op Florente basisscholen zijn vier jaar geleden gestart met een professionaliseringstraject over duurzaam leren door boeiend onderwijs. In deze korte documentaire een impressie van de resultaten in de klas. 
  Lees verder ›