Werken bij Florente

Onderwijsassistent/ Pedagogisch medewerker regio Diemen en Weesp (ca. 31 uur per week)

30 juli 2019 - Het basisonderwijs en de kinderopvang. Twee verschillende sectoren. Maar ze hebben veel gemeen.
In beide sectoren is het belangrijk dat kinderen zich ontwikkelen. En in beide sectoren willen we dat ouders vol vertrouwen naar hun werk kunnen gaan door zowel kwalitatief goed onderwijs als goede opvang te bieden. KMN Kind & Co wil deze samenhang optimaal benutten door samenwerking te zoeken met schoolbesturen. in de regio Diemen en Weesp zoeken we, samen met de stichting Florente, medewerkers die zowel op een basisschool als in de kinderopvang op een BSO willen werken.


Florente Basisscholen
‘Leren voor het leven’, dat is waar Florente voor staat. Zorgen dat leerlingen op school leren voor het leven en zelf ook een lerende organisatie blijven. Op de elf basisscholen van de stichting in Diemen, Amsterdam Driemond, Weesp, Muiderberg en Duivendrecht wordt hard gewerkt aan dit doel.
Leerkrachten en onderwijsassistenten zijn hierin een onmisbare factor.

 

KMN Kind Co
KMN Kind Co is een organisatie voor kinderopvang in Midden-Nederland met kinderdagverblijven, peutergroepen, buitenschoolse opvang en een gastouderbureau. Wij zorgen dat kinderen bij ons zichzelf kunnen zijn, plezier hebben en zich ontwikkelen. Dat doen we met 1700 professionele en betrokken medewerkers, verspreid over ruim 300 locaties.


Lees meer ›

Parels gezocht voor onze vervangingspool: ambitieuze leerkrachten (0,6-1fte)

25 juni 2019 - Florente basisscholen heeft een vervangingspool waarbij leerkrachten worden aangesteld voor de duur van een schooljaar. In de invalpool word je aangesteld voor ten minste drie dagen per week (werktijdfactor 0,6). Bij voldoende vraag kunnen deze uren worden uitgebreid. Jouw werkzaamheden bestaan uit het vervangen van afwezige leerkrachten op een van onze elf parels.

 
Lees meer ›

Diemen: BS De Kersenboom zoekt leerkracht voor groep 6 (wtf 0,2)

25 juni 2019 - Het jonge, enthousiaste team van Brede school De Kersenboom zoekt een leerkracht voor groep 6 (wtf 0,2)

 

Brede school De Kersenboom is een neutrale school aan de rand van de nieuwe woonwijk Plantage De Sniep in Diemen. De school staat midden tussen de sportvelden waarop de kinderen ook spelen tijdens de pauzes. In schooljaar 2018-2019 zijn wij verhuisd naar een spiksplinternieuw schoolgebouw. Door de groei van Plantage De Sniep blijft het aantal leerlingen toenemen. Wij bieden een continuerooster van 08.30 - 14.00 uur.
Lees meer ›

Diemen Noord: Noorderbreedte zoekt parttime collega's (2 dagen)

19 juni 2019 - Het diverse en dynamische team van brede school de Noorderbreedte zoekt nieuwe part-time collega's voor onderbouw, middenbouw en bovenbouw.

 

Noorderbreedte is een brede basisschool in Diemen Noord, heeft op dit moment circa 600 leerlingen, verdeeld over 23 groepen. Leerlingen werken in units en op leerpleinen om zo van en met elkaar te leren. Elke unit heeft een (speel)leerplein met daaromheen 4 klaslokalen.

 

Voor het komend schooljaar zijn wij op zoek naar parttime collega's voor de onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Het gaat om tijdelijke aanstellingen, met uitzicht op vast, voor 2 dagen (0.4 wtf). Je werkt intensief samen met de collega’s van de betreffende bouw.

 

- Aanstelling bovenbouw betreft groep 8 (2 dagen)

- Aanstelling middenbouw is groep 5 (1 dag)

- Aanstelling onderbouw is voor groep 1/2 (1 dag)
Lees meer ›

Weesp: Kors Breijer zoekt betrokken leerkrachten (fulltime & 2 dagen)

18 juni 2019 - Ons team van 22 vrouwen en 6 mannen is op zoek naar een collega die het fijn vindt om in een team terecht te komen met veel ervaring, waarvan velen al jaren bij ons werkzaam zijn. Wij voelen ons zeer betrokken bij de school en zullen je graag ondersteunen. Naast onze inzet voor de school en de leerlingen zorgen wij graag voor een leuke sfeer binnen het team (door bijv. vertier op de Vecht) waardoor je je snel thuis zult voelen.

 

Wij zoeken per 1 augustus 2019:

- fulltime leerkracht midden- of bovenbouw

- kleuterleerkracht (wtf 0.4000)
Lees meer ›

 • Strategisch beleidsplan 2016-2021
  Florente wil toewerken naar een organisatie met lerende scholen waarbij leren voor het leven centraal staat. In dit plan presenteren bestuur en schoolleiders de gezamenlijke missie en visie en de manier waarop daar invulling aan wordt gegeven.
  Lees verder ›
 • Lezing boeiend onderwijs
  Waarom streeft Florente naar duurzaam leren door boeiend onderwijs?

  Onderwijsontwikkelaar Jan Jutten legt in deze exclusieve Florente lezing uit wat hij verstaat onder boeiend onderwijs in lerende scholen.

  Lees verder ›
 • Documentaire Samen Beter Leren

  Leerkrachten op Florente basisscholen zijn vier jaar geleden gestart met een professionaliseringstraject over duurzaam leren door boeiend onderwijs. In deze korte documentaire een impressie van de resultaten in de klas. 

  Lees verder ›